POZVÁNKA NA ORIENŤÁCKOU VÝSTAVU :-)

03.02.2015 19:07

Ve středu 4.února 2015 v 16:00 proběhne v Otrokovické galerii RIM - vernisáž výstavy"Orientační běh - moderní sport 21. století". Výstava bude poté  volně přístupná do konce dubna 2015.

 

Co tam uvidíte?

Nebudou to jen naše klasické banery, ale hodně další exponátů, které jsme již hodně dlouho nevystavovali. Už zahájení bude zajímavé – velmi pěkná digitální prezentace ze současnosti i historie OB. Také si budete moci prohlédnout mistrovské kolo Chládi a jeho světové medaile. Uvidíte, v čem a jak se chodilo či běhalo v začátcích našeho sportu, budete si moci potrénovat i klasické ražení či pípnutí na kontrole (půjčíme vám i čip). Víc vám prozrazovat nebudu, ale jsme přesvědčeni, že vás vystavené exponáty zaujmou a že budete odcházet spokojeni.

V letošním roce to bude již 65 let od prvního Orientačního závodu v roce 1950 na Bunči – tak i tato malá vzpomínka.

Stačí, když si s sebou vezmete pouze trochu chuti podívat se, jak to vše kdysi začínalo a jak se to za těch 65 let změnilo v současný orientační běh. Dobrá nálada a vaše zvědavost se automaticky předpokládá.

Těšíme se na vaši návštěvu vernisáže, prostor pro návštěvníky je dost velký – „dobří ludé sa změstnajú“.

Galerie je volně přístupná, ale jen v pracovní dny od 9 do 16. hodin. Jednáme o možnosti prohlídky expozice v sobotu 11.4, kdy přímo ve Zlíně pořádáme náš oblasťák. Další info o této mimořádné prohlídce expozice po dopoledních závodech budou v rozpisu závodu. Pokud bude zájem - snad se to povede, jednání vypadá nadějně. Pak je další varianta - pokud pojedete do Zlína ve všední dny a budete se chtít na expozici podívat - napište mi předem - jan.zemlik@volny.cz - určitě se domluvíme. Máte tedy několik možností na výběr, třeba nějakou využijete. To záleží na vás. To, co uvidíte - v dalších létech něco podobného a v takovém rozsahu k vidění asi nebude. Tak se třeba v Otrokovicích potkáme.

Za pořadatelé ze Zlína Honza Žemlík.