Úspěšný Kachní ;-) Jarní pohár

29.03.2016 23:36

Takové první velké srovnání výkonnosti po zimní přípravě už tradičně proběhlo 18.-19.3. při Jarním poháru ve východních Čechách

V rychlých lesích kolem Hradce Králové se v sobotu běžely štafety a Kačka, letos hostující za Rychnov nad Kněžnou, běžela svůj první závod v D18. Štafety Kačku baví a jdou jí skvěle ;-) Ani tentokrát nezklamala a z prvního úseku doběhla v osmém nejrychlejším čase. Dařilo se i holkám z Rychnova, Verče a Terce a tak se mohly nakonec radovat z velmi pěkného 5.místa z 30 štafet.

V neděli se nakonec Kačka rozhodla zkusit štěstí v nominaci na Středoevropský pohár dorostu, který se koná začátkem dubna na Hané a přihlásila se na klasiku do kategorie D21C, jejíž trať byla pro dorost nominační. Z každé kategorie HD16 a HD18 se nominovalo 6 nejlepších.

Kačka zvládla 6km dlouhou trať za 43 minut, 8 minut za vítězkou a skončila na parádním 23.místě z 97 holek! A i když jí k nominaci mezi šestnáctiletýma holkama chybělo pouhopouhých 16 vteřin, které určitě hodně zamrzely, může být se svým výkonem opravdu spokojená. 

Pozice první nepostupující je sice trochu smolná ;-), ale štěstí přeje připraveným, takže krouží určitě někde vééélmi blizoučko ;-) 

Držíme palce, sezona teprve začíná :-)!