Mistrovská štafetová brambora pro Matyho :-)

22.08.2015 17:52

 

Závěrečný den pro naše barvy velmi povedeného šampionátu byl ve znamení divácky atraktivních a adrenalinových štafet ;-) Jelo se opět ve fyzicky a technicky náročném terénu Jizerských hor a závěr byl v otevřeném a pro diváky přehledném terénu sportovního areálu Vesec v Liberci.

MATY jel druhý úsek první juniorské štafety a určitě nezklamal. Na svoji trať vyjížděl jako první z druhých úseků díky parádnímu výkonu Vašuta, který mu předával s půlminutovým náskokem před Rusy a Francouzy. Michalovi pak do třetího úseku předával na čtvrtém místě se ztrátou jedné minuty a sedmnácti vteřin na průběžně třetí ruskou štafetu. Michal jel lesní pasáž velmi dobře. V polootevřeném terénu ale trochu zaváhal a do cíle dojel na pátém místě ze 17 štafet světa. Po zredukování pořadí ( z jedné země se započítává pouze výkon lepší štafety ) si naši kluci ( Vašek Šňupárek, Matyáš Ludvík a Michal Német ) mohli dojít na velkou bednu pro překrásné MISTROVSKÉ BRAMBORY ;-) VELKÁ GRATULACE! Z vítězství se pak radovali rok od roku týmově silnější Francouzi před výkonnostně vyrovnanými Rusy i bronzovými Finy.

Brambory si ve Vesci nasbírali i naši muži ( Franta Bogar, Mára Pospíšek a Vojta Stránský ), juniorky ( Andrea Kameníková, Bára Kohoutová a Verča Kubínová ) šly v redukovaném pořadí na velkou bednu pro solidní páté místo a ženy ( René Paulíčková, Maruška Březinová a Martina Tichovská ) si díky svým pěkným výkonům a po napínavém finiši Martinky dojely pro bronz. Gratulace všem.

Večer už všechny závodníky čeká zasloužený banket, který snad smyje viditelnou únavu z náročného, ale libereckými pořadateli skvěle uspořádaného  šampionátu :-)

Pomyslnou pořadatelskou štafetu MS pro rok 2016 převzalo Portugalsko, kde se bude tentokrát závodit mezi vinicemi ;-) a doufejme, že bude pro naše barvy stejně úspěšné jako to letošní!

Pro Vojtu s Matym to byla opět velmi zdařilá zkušenost z vrcholné akce a i když pro Vojtu bylo MS tak trochu smolné, určitě oba kluky takto nabyté zkušenosti posunou zase trochu dál a štěstí se usměje příště třeba trochu víc ;-) Maty jako dorostenec předvedl mezi juniory co bylo v jeho silách, trochu si snad spravil náladu po smolném portugalském ME a může být se svojí světovou pemiérou určitě spokojen :-)

 

Videa z dnešního průběhu závodu, předávky a vyhlášení zde:

livestream.com/accounts/8712572/events/4276546/videos/96939128