Na middlu pršelo štěstí ;-)

18.08.2015 19:28

Krátká trať na Břízkách byla náročná hlavně fyzicky díky horskému terénu i deštivému počasí a přinesla nám spoustu radosti, ale i pár zklamání...

Svůj ,,životní závod,, ;-) zajel Maty, který zde měl světovou premiéru v kategorii M20. Navázal na své úspěchy z posledních závodů Českého poháru, vyvaroval se větších chyb, fyzicky to ustál a mohl se tak v cíli radovat z průběžného prvního místa :-) S dojezdem posledních favoritů do cíle se sice posunul na 14 - tou příčku z 66 závodníků, ale se svým výkonem může být ( a taky je :-) ) opravdu spokojen. GRATULACE !

Zato Vojta svůj den asi úplně neměl ;-( Závod sice začal velmi dobře a na prvním mezičase měl necelou minutu ztráty na průběžně vedoucího závodníka a pohyboval se na 9.místě ze 103 mužů, ale pak nastal smolný pád ve sjezdu, kdy sklouznul po mokrém kořenu a díky osmě na předním kole a poškozenému ráfku, nemohl pokračovat v závodě..Naštěstí si pouze narazil koleno a bok a tak pokud zprovozní své kolo, může ještě zabojovat na pátečním longu či případně i ve štafetách. Držíme tedy palce.

Obrovskou smůlu si vybrala i Verča Kubínová, která v juniorkách díky neorazené kontrole na výměně map přišla o zlato a radost z diskvalifikace díky špatné kontrole těsně před cílem neměl asi ani junior Michal Német...

Přesto byl dnešní den pro naši výpravu velmi úspěšný a Češi si z Jablonce vezou 2 bronzové medaile ( M21 Marek Pospíšek a M20 Vašek Šňupárek ) a 1 stříbro ( W21 Martinka Tichovská ).

Gratulace všem.