Náročná klasika ve Vesci

21.08.2015 18:40

Páteční slunečný den byl ve znamení náročné klasiky a na veseckém sportovním areálu jsme mohli povzbudit naše barvy na cílovém dojezdu. Vojtu s Matym vyrazily do Liberce podpořit i holky Hanušovy.. Díky ;-) 

A jak se dnes klukům dařilo? 

Vojta měl opět velmi povedný rozjezd, kdy se pohyboval kolem 10.místa v mužích. Pak ale chyboval na dlouhé volbě, ztratil kontakt s mapou a po zbytek trati pak zhruba 10-ti minutovou chybu, kdy se dostal až na 55.místo, stahoval...Nakonec z toho bylo 39.místo a zklamání, protože to pro něho znamená neúčast na zítřejších štafetách :-(

Maty si vedl lépe a i přes větší chybu na ,,královském postupu,, si dojel pro solidní 30.místo a druhé nejlepší umístění mezi našimi juniory. Svými stabilními výkony po celý šampionát si tak vysloužil nominaci do první juniorské štafety a zítra mu můžeme držet palce na druhém úseku :-)

Dnešní den byl opět směsicí různých pocitů, ale znovu díky našemu týmu převažovala radost ;-)

Martinka potvrdila roli favoritky a díky bezchybnému výkonu si mohla dojít pro své druhé liberecké zlato! Na velkou bednu v mužích se dostali hned dva Češi, pátý Chláďa a šestý Mára.

Svoji druhou, tentokrát stříbrnou medaili, si pěkným výkonem vyjel junior Vašut. GRATULACE VŠEM!

Smůlu ale měla opět Verča, která se průběžně pohybovala na druhé příčce v juniorkách, ale díky defektu v závěru trati, skončila až v druhé desítce závodního pole..

Zítra je poslední den mistrovství, tak držte Matymu a našim barvám palce či se rovnou přijeďte do Liberce podívat a zažít bezva atmosféru při vzrušujícím závodě štafet :-)!