SAXBO 2015

21.06.2015 21:34

SAXBO 2015

 

Ve dnech 13.-14.6.2015 proběhly v rámci Ještědského žebříčku další závody, které pořádal chrastavský oddíl spolu s německými oddíly Saska. Závody proběhly ve velmi teplém či spíše v sobotu tropickém počasí a spolu s velmi náročnými tratěmi prověřily všechny závodníky.

Sobotní závody v režii Chrastavy proběhly na Fojtce na mapě Červená ruka II. Terén byl velmi těžký, kamenitý, místy ani neprůchodný natož průběžný /jak po závodě poznamenal Petr P./. Ale i přes tyto nepříznivé podmínky se dětem dařilo. V kategorii D10 se Majda Kubecová umístila na na krásném 3. místě , v D12 se na velmi pěkném 11. místě umístila Terka Průšková a Anička Jakoubková byla z více jak 20-ti závodnic na místě 15. Kačka ten den neběžela z důvodu školního zájezdu do Anglie. Z kluků se v kategorii H10L umístil na 1.místě Honzík Dolejší a na velmi pěkném 11. místě / z téměř 20-ti závodníků/ Kuba Lajtkep. V kategorii H12 nás reprezentoval Matěj Mašek a s těžkou tratí se popral velmi dobře, když za sebou nechal ještě spoustu soupeřů. Ani dospělí se v tomto závodě neztratili, jak lze vyčíst z výsledků.

Nedělní závody pořádaly v okolí Oybinu žitavské kluby. I v neděli bylo velmi teplo, i v neděli byly kopce, skály a těžké tratě. Účast našeho oddílu již byla menší, ale i tak jsme se neztratili. V kategorii D12 velmi statečně bojovaly Terka Průšková s Aničkou Jakoubkovou. V D14 se již zúčastnila Kačka Dolejší, ale po velmi náročné a dlouhé cestě autobusem z Anglie se jí závod nepovedl podle jejích představ, přesto se umístila na vynikajícím 4. místě. V chlapeckých kategoriích nás reprezentovali Honzík Dolejší s Kubou Lajtkepem v kategorii H10L a Matěj Mašek v H12. Honzík si ve své kategorii doběhl pro 1.místo a Kubík byl celkem 7. Matěj byl z téměř 30-ti závodníků na 14.místě. Lucka Mašková běžela po oba dva dny kategorii HDR a spolu s maminkou se jí podařilo umístit na skvělém 7. místě v sobotu a 4.místě v neděli. Tak doufáme, že když se jí tak daří, že brzo vyrazí na trať sama, ať může mamka odpočívat.

Všem závodníků gratulujeme ke sportovním výkonům.

Lenka D.

 

P.S. Pro ty, co nebyli, ukázka nedělní mapy / i s postupem vítěze /