Úspěšný konec MTBO sezony ve Vysočině aréně

25.10.2015 17:42

Okolí Vysočina arény v Novém Městě na Moravě bylo dějištěm posledních tří závodů letošní MTBO sezony. V sobotu 17.10. se jely dva závody - sprint a middle, neděle pak byla Mistrovstvím České republiky 5-tičlenných oddílových družstev ( 3 muži a 2 ženy ) s možností jednoho hostujícího člena.
Počasí se po dešti v týdnu umoudřilo a závodníci si tak mohli užít orientačně náročnějšího sprintu ve spleti cest a MTB singltreků ve zvlněném terénu a na mapě 1:5000.Tam se nejvíce dařilo Matymu a povedlo se mu znovu vyhrát M 20 :-)
Odpoledne byl zpestřením tak trochu netypický middle, který se jel převážně po loukách se závěrem na lyžařských tratích a s větším převýšení na mapě 1:7500. Zde se bohužel Vojtovi podařilo orazit jinou kontrolu a byl tak diskvalifikován. Ivaně se netradiční závod líbil, bramboru tentokrát nechala ,,soupeřce,, ;-) a dojela jako třetí.
 
Večer proběhlo kromě vyhlášení posledních závodů ČP i vyhlášení celého Českého poháru 2015 a pro naše barvy to byl OBROVSKÝ ÚSPĚCH!
VOJTA zvítězil mezi eliťáky a MATY ještě jako dorostenec v kategorii M20. VELKÁ GRATULACE ;-)
Ivana pak přidala bronz mezi ,,ještě mladýma babama,, ;-)
 
V neděli pak Vojta parádně rozjel závod družstvu Ekonom Praha, kdy předával na prvním místě minutu před Parim ( členem vítězného družstva z loňského roku ) a díky vyrovnaným výkonům si pak mohli dojít na bednu pro bronzové mistrovské medaile. Zvítězili Slováci z Bratislavy před Moraváky z Brna ;-)
Gratulace všem!
Maty hostoval ve štafetě BORu s bratry Bogarovými, Andrejkou a Bárou, poslední úsek dal velmi dobře a dojel na pěkném 12.místě z 53 týmů. Ivana zopakovala svoji loňskou účast v bruntálském družstvu. Letos se jí ale podařilo díky nesoustředěnosti pěkně zakufrovat ( naštěstí nebyla sama ;-) ) - nakonec tedy skončili na 37.místě...
 
Ale moc pěkné zakončení sezony to bylo ;-)! Díky a zase někdy na jaře :-)